9 Ağustos 2012 Perşembe

"Ben büyüyünce.."

Küçükken diğer kız çocukları kadar bebeklere ilgim yokmuş. Evet severmişim bebeğim olmasını ama genelde elbisesini değiştirmek için ya da kendi kendime yarattığım hikayelerimde oynayacak karakterlerim olmasını istediğim için.. Onlarla yarattığım hayatlar yeterli gelmeyince hemen kalemime kağıdıma sarılırmışım. Daha ilkokula bile gitmezken duygularımı kalem kağıda dökermişim. Tabi ki kendi tarzımla ;) Sürekli beni kısıtladığını düşündüğüm anneme bol bol kızıp, resimlerimde onu cadı gibi yapıp bir de gelen misafirlere annemin resmini yaptım diye gösterirmişim. Gelen misafir bendeki artniyeti çözemeyip, ay pek hoş olmuş onlar ne saç mı tepkisi verirken annem aslında Medusa'dan beter gözükürmüş resimlerimde. Bir kez de anneme tutturmuştum, "komşumuzda izlediğim filmleri çizdim, sergi yapalım" orda diye. Annem de ne çizmiş olabilir ki ufacık çocuk diyip resimlerin hiç birini görmeden komşumuzdan izin alıp evlerinin bir odasını bana ayarlamış. Ben resimleri itina ile etrafa koyup herkesi neşeli neşeli çağırmışım sergime.. İçeri girdiğinde çiçek böcek, araba ev görmeyi planlayan komşularımız resimlerimi görünce şok olmuşlar! Resimlerde herkes cıbıl cıbılmış :)) Komşu dediğim dedemiz, 70 yaşında... Ne zaman gitsek adam güya başımda olurmuş ama genelde uyuklarmış tv karşısında. Annem de benim kağıdım kalemim elimdeyken uzun süre başka bir şeye ihtiyacım olmadığını bildiği için rahatsız etmezmiş bizi.. Annem içeride, dedemiz başımızda uyuklarken TV'de hep Banu Alkan filmleri açık olurmuş, ben de onları normal sayıp hepsini bir güzel resmetmişim meğerse :) Annem resimleri gördüğünde komşulara ne diyeceğini bilememiş ama bizim 70 yaşındaki dedemiz mest olmuş resimlerde ki insanlara.. Sonra bana büyüyünce ne olacaksın demiş.. Ben de o yaşta ressam demişim.. Sonra neler olmak istemedim ki.. Ama düşünüyorum da hepsinde bu aralar çok ihmal ettiğim kağıdım kalemim vardı..

O zamanlar sergi mergi için cesaret de vardı. Hoş ne için yoktu ki.. Bir kaç kez bavulumu (annemin plaj çantasını) toparlayıp, içine elma, ekmek, bıçak (malum dışarısı tehlikelerle dolu, bi de filmlerdeki gibi elmayı kesip kesip yicez, artistim ya;)) koyup apartman kapısına kadar indiğimi öyle iyi hatırlıyorum ki..  Dışarıda biraz oturup, sonra yukarıdan gizli gizli beni gözetleyen anneme kıyamaz yukarı çıkardım.. "Ama bi daha yapma anne, bana karışma" diye diye hem de..

Şimdi uzuun zamandır dokunmadığım defterime bir bakıyım dedim.. Güya arkadaşlarımın profil resimlerini çizip internete koyucaktım.. Bu proje herkesin aynı tip resim koymasıyla yarım kalmıştı.. Son 8 yıldır çizdiğim resimlerden en çok  beğendiklerimi tüm cesaretimi toplayıp size sunmak istiyorum.. Bakarsınız bir gün çantamı toparlayacak kadar cesaretim bile olur ;)
 Babamla başlayalım.. Hayatımın en önemli erkeğiyle.. 


Öyle uzaktaan uzaktaann.. ;) 


 Kurt Cobain



Zıttım, ama bir o kadar da aynım ;) 





(İncir Reçeli en sevdiğim fotoğrafı.. ;)) 


Çocuk dediğin ;) 





 Giderken "kal" için.. 

Red Riding Hood..

 Bir gün çok ünlü bir sarkıcı olacağına inandığım..


 Kaçma, uzaklaşma arzusu hep varmış bende, hep.. 



 2005'de aşk vardı ne de olsa... Yok yok o zaman aşık olabilecek bir kalp vardı, gözler kördü.. 

 Hep balerin olmak istemiştim.. Bu özgür ruha rağmen hem de.. 

 Bir gün yabancının biri en çok ihtiyacım olduğu anda, hiç karşılık beklemeden yardımcı olacak, belki yağmurdan bile koruyacak..



Ölümün "bitmek" olmadığına inandığım için.. 


Ve sonun da kendi resmini gördüğünde aaa diyecek birine ;)) 

Hepinize teşekkürler.. Hem de çok içten ;) 

6 yorum:

  1. İnanamıyorum hepsi birbirinden harika..ne kadar yetenekli birisin buki yaa..sakın ihmal etme bu yetenekleri..bayıldımmm çizimlere..:))

    YanıtlaSil
  2. Dido bi stüdyom olsaa ahh.. ahh.. :)

    YanıtlaSil
  3. Puki! aaa bu aynı been! :)
    Nasıl oldu da bu yetenekli kadınla tanıştırmadın bizi? Kızamıyorum da gerçi..demek ki hazır değilmişsin..
    ama bence artık zamanı gelmiş, daha fazla saklama bu güzel kadını bizden..daha sık ortaya çıkar, hikayelerini anlat çizimlerinle..çünkü bayıldım..
    ayrıca bu halimi çok sevdiim :) çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  4. İncim sen beni anlıosun, anlıosun.. ;)
    Geldiğinde aslını da görüceksin.. Pek amatörce ama olsun dimi;)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...