20 Ocak 2013 Pazar

Pazar sabahı, spor yapma istediği, sonuç

Evde spor yapmak için internetten alışveriş yapmayı düşünen geeennnçç!! Bi dur, bir beni dinleeeeee!!

Efendim, spor önemli orası kesin. Hem vücut hem de psikoloji için çok yararlı olduğunu kanıtlamayan kalmadı. Annemin bile yarattığı hareketlerin ne kadar faydalı olduğundan daha önceden bahsetmiştik. Ama her şeyin bir yeri var. Nasıl evde halı yıkayamıyorsanız (bi bardak portakal suyunu beyaz halıya döküp ben bunu kıyarım bir leğen suyla demiştim. 1,5saat uğraşın sonunda nerdeyse ağlayarak halı yıkamayı aramıştım. Halıya adam bile acımıştı) evde spor ya-pa-maz-sı-nız. Yani ben çevremde olup da yapan görmedim. Düşünün, hafta içi zaten yemekten sonra TV karşısında yayılıp parmağınızı sadece programı değiştirmek için kaldırıyorsunuz. Eee, hafta sonu da kalkıyorsunuz spor aletleriyle hızlıca kesişip evde kalmamak için hemen arkadaşlarla program yapıyorsunuz. O aletler evde, elin altında olduğu sürece spor yapılamıyoooorr! Onlara paranızı harcayacağınıza çıkın dışarı yürüyüşünüzü yapın, yok ben kollarımla gömlek patlatmak istiyorum, yürüyüş yetmez bana diyorsanız o zaman spor salonuna gidin. Hem disiplinli çalışırsınız hem de kendinizi eve hapsetmezsiniz. Nerden çıktı şimdi derseniz, eve geldiği günden beri beni benimsemeyen pilates topuyla sabah sabah olan münasebetimden çıktı!! Ben topun üstünde iki hareket yapıcam diye belki 5 kez yeri öptüm, ama üç kaktüs titremeden topun üstünde durabildi arkadaş. Önce başınızda bir profesyonel olacak spor yaparken. Başka türlü yerden yere vuruyorsunuz kendinizi ve yakabildiğiniz kalori de kahvaltıda "nasıl olsa spor yapcem yaeee" diye yediğiniz 5 dilim ekmeğin sadece ilk çeyreğini yakacak kadar oluyor.

Beni örnek alın. Şimdi önce ev hanımı işlerimi yapıp sonra yürüyüş yapıcam. Tabi yağmur yağmazsa. Yağarsa da oturduğum yerden mutfağa gidip kendime salep yapana kadar bir iki bişi yakarım diye umuyorum ;)) 

Huzurlu pazarlar!! 
Buket 

11 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hıh işte ben de onu diyorum! :)
      Bu arada sendeki spor aşkını da kutluyorum. Valla tebrikler :))

      Sil
  2. Bende bir ara platese özenmiştim ama fıtıktan dolayı korkup vazgeçtim..bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir profesyonelle yapabilirsin ama yalnızken yapmamanı ben de tavsiye ederim. Bel için ciddi zararlar verebilecek bir spor kendisi. Bloğumu izlemene de çok sevindim :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam en kısa zamanda hepsine cevap vericem :)) Bir ara da post yayınlıcam. Bir sürü şey oluyor bu ara ama oturup yazıcak zaman bulamıyorum :S Kendimle hiiçç gurur duymuyorum bu yüzden!

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Hele ki yaninda kayisi receli, ya da kizilcik marmelati varsa hic de fazla sayilmaz ;)

      Sil
  5. Valla bu tamamen irade meselesi. Evde spor yapılmaz olur mu misler gibi yapılıyor valla. Ben 3 yıl boyunca vücut geliştirme için salona gitmiştim, son 1,5 yıldır evdeki halter,bumbell ve bar setimle hiç aksatmadan 2 günde 1 yada 3 günde 1 sporuma devam ederim. Programlara bölerim. Spora başlarken yemeğimi, çayımı ocağa koyarım sonra açatım dubstep müziğimi, başlarım spora :) Evde spor yapmanın çk keyifli yanları vardır =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iste once uzuuun zaman spor yapmis olmak, onun disiplinini biliyor olmak gerekli. Hos ben istesem milli sporcu olurum o baska;)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...