9 Mayıs 2013 Perşembe

Gülümse..

Spordan geldim ve yine cantayı koltuğa fırlatıp banyoya girdim. Saçlarım ıslak, gözlerim yorgun, yüzümde gülümsemeden eser yok. Derin nefes alıp, kendi gözlerimin içine bakıp düşünüyorum..

Bu aralar kendimden uzaklaştığımı hissediyorum. Beni en çok ben yapan şeyi, hayata olan tutkumu kenara koydum sanki.. Onun yerine son zamanlarda “kader, kısmet” sözü var. Öyle koyverdim ki kendimi, öyle kolay geldi ki koyvermek...

Havludan kurtulup, üstümü giyindim. Islak kalsın saçlarım, zaten hava ısındı artık İzmir’de.. Biraz hava almak için çıktım balkona. Yıldızlara baktım, hepsi aynı geldi. Oysa küçükken Ankara’daki balkona çıktığımda karşı evin bacasıyla orantılayarak bulduğum bir yıldızım vardı. İlkokulda ezberlenecek şiirleri ona okuyarak ezberlerdim, evde çıkan tartışmaları ona anlatırdım, civcivlerim hastalanıp öldüğünde kucağımdaki civcivi ona uzatıp bana geri versin diye sessiz sessiz ağlardım.. Bu güne kadar ne civcivlerimi geri verdi, ne de bir cevap.. Ama en önemlisi hep ordaydı, her ihtiyacım olduğunda o yıldız ordaydı. Geçenlerde Ankara’ya gittiğimde bir şey almak için balkona çıktığımda yine gördüm onu. Hala orada.. Gülümseyip kapıyı kapattım. Ne anlatacak bir şey, ne de zamanım vardı.. Bu aralar küçüklüğümden çok bahsettim farkındayım, sanırım büyüklüğümün pek de anlatılacak özelliği kalmadı.

Öylece dikilmiş yıldızlara bakarken ellerim hırkamın ceplerine gitti. Geçen yazdan beri giymediğim ince mi ince hırkamın cebinde minicik bir kağıt kalmış.. Pembemsi, biraz da kokulu bir kağıt.. Bu güne kadar bulamadığım için üzüldüm.. Ne yazık diye düşündüm önce. Okuduktan sonra iyi ki bugün buldum ve daha önce okumadım dedim içimden. 


Hep hayrandım Marilyn'e.. Kendine güvenine ve dünyaya "ben sana izin verdiğim sürece hayatımdasın" diyişine. Kadınlığına, kadınlığıyla gurur duyuşuna... Gülümseyişine.. Bu sefer de cebime iliştirdiği notla gülümsetmesine.. 

Katlayıp koydum  kağıdı cebime.. Bir yaz sonra aynı kağıda nerde bakacağım diye düşündüm. Burda olmayacağımdan nerdeyse eminim. Emin olmalıyım. Zamanımı boşa harcamamalıyım.. Hele ki sırf bu yüzden sonradan pişman olmamalıyım.. 

1 Temmuz dedim içimden. O kadar zaman verdim kendime. Bu güzel şehre.. Kendi yıldızımı bulamadığım gökyüzündeki tüm yıldızlara söyledim sırrımı ve tekrar 1 Temmuz dedim içimden.. 

Gülümsedim tüm yıldızlara.. Ve sarıldım incecik hırkama... 

13 yorum:

  1. Herşey gelip özgüvene, kararlılığa ve umuda dayanıyor..Bunlara sahipse insan, mutlu olmasını hiç bir aksilik engelleyemiyor sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen! Kararlı olmak çok önemli. Hergün karar verip değiştirmek, bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülük bence..
      Uzun zamandır düzgünce bişi yazamıyorum. Senden uzuunn zaman sonra yorum gelmesine çok sevindim ;)

      Sil
    2. Uzun zamandır yorum atmayışımın sebebi, yazıların değil, zira her yazın güzel ve düzgün, okuyorum .. Ancak benim halet-i ruhiyem pek iyi değil bu aralar :) sevgiler...

      Sil
  2. Ah hayat akıp giderken zaten istesen de aynı noktadan bakamazsın bir daha... Umarım bir dahaki sene hayallerine bir basamak daha yaklaşmış olursun üstüne ince hırkanı geçirdiğinde...

    Bir de o yıldız hangi yıldızmış çok merak ettim. Ne kadar güzel bir şey bir yıldızının olması :)

    iphoneun yıldızların adını söyleyen bir programı var onunla şetsenn mi ki :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Evet ama ben izmirdeyim ki şimdi. Ankara'ya gidince deniyim ama cidden. Belki yıllardır dert yandığım yıldızımın adını bulurum. O da kesin abudik gubidik bişi çıkar :)

      Güzel dileklerin için de teşekkür ederim :)) İnşallah hepimizin tüüümm dilekleri kabul olur. İyi insanlarız biz, nie olmasın yahu :)))

      Sil
  3. Böyle güzel kağıtlar sıkıştırmak lazımmış ceplere :))

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanağa buz koy buuz :) Geçmiş olsun 20'lik genç ;))

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Ben de 14 Haziran dedim içimden. Her şey güzel olacak biliyorum :)
    Bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeeett :) O zaman 14 Haziran'ı dört gözle bekliyoruz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...