21 Mayıs 2013 Salı

Yapayalnız ve pek güzel bir gün..

Kalabalık olmak, kocaman mangal etrafında güle oynaya zaman geçirmek güzel. Ama insanın kendi kendine de güzel zaman geçirmesi, kendisi için birşeyler yapması ya da birazcık yalnız kalıp kendini dinlemesi de önemli.. Hele ki arabaya atlayıp istediği yere gidebilme gibi bir lüksü varsa değmeyin keyfine. Benim var ve  ne yalan söyliyim bir şeyler yapabilmek için birilerini bekleyecek kadar sabırlı da değilim ;)


İzmir'in en güzel yanı bir yerlere kaçmak istediğiniz zamanlarda etrafta istemediğiniz kadar alternatifin olması. En yakını ve benim garip bir şekilde en çok sevdiğim alternatif Balçova, Dede Dağı. Buraya Termal Otel'in içinden geçerek gidebiliyorsunuz. Yürüyüş yolunun girişinde, hemen sol tarafta bu manzara sizi karşılıyor.  Tabi yürürken yolunuza çıkmıyor, siz birazcık yoldan sapıp yılan mılan dinlemeden bir iki yerden atlayıp zıplıyorsunuz. Değmez mi ama? ;))



Sonra yolunuza devam ediyorsunuz. Bir km sonra bir krallık karşınıza çıkıyor. Krallığımızın ana geçim kaynağı Balcılık ;)



Burdan sonra artık yalnızsınız. Kocaman dağlar, üstünüzden bakan ağaçlar, böcek sesleri ve up uzun bir yol. 11 km sonra da bir kilise varmış. Bu güne kadar o kiliseyi görenle tanışmadım. Malum 11 km.  Gün ağırırken çıkmak, uzuunn uzun kilise de dinlenip dönmek lazım. Bi de eğer bu kadar zaman oralarda kalıncaksa kesinlike bir off banyosu yapmak lazım. Malum doğanın içindesiniz bol bol sinek de var etrafta :s



Yolda heryer sizin. Yoruldunuz mu? Yayılın bir yere, nefeslenin, sessizliğin tadını çıkarın ;) 


Hem koca bir günü yalnız geçir hem de bu kadar içine sinsin, dinlendirsin.. Dağdan inince Termalin içindeki düğünlere bile göz attım. Hepsi birbirinden güzeldi.. Hepsine mutluluklar diledim.. Darısı marısı olaylarına da girdim tabi kii ;))



Güneş batınca da Kaya'dan gelen müzikler eşliğinde dans bile ettiim kendi kendime.. Can't take my eyes of you çalarda bir iki salanmadan gidilir mi? Ben de hayali sevgilimle döne döne bir güzel dans ettim işte ;)


 
Yalnız kalıp eğlenmenizi, kendizi sevmenizi özellikle sevdiğiniz yerde yürümeyi veeee sevvdiğiniz bir şarkıda hayali sevgilinizle dans etmenizi tavsiye ederim.. Ruhunuza nasıl iyi geliyor anlatamam ;))

11 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hemen de tehlikeli diyivermiş. Benim gibi yürüyen çok insan var. Sadece o ırmakımsı yer birazcık tehlikeli. O da yılan mılan olabilir diye. Yoksa dağa çıkan yürüyüş yapan insanlar var etrafta. Bi de ben osmanlı tokatı atabildiğim için korkmadım. Adamı yere çakarım alim Allah :)) (pala bıyığım mı eksik ne :))

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu düğünün başları ben teyzelerin pisste sapıtmadığı pek az düğün gördüm Sonsuzcum :))
      Maça mı çıkıcam dişli ayakkab da neymiş :s

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. o odunlar tam mesut komser icin duruyor orada

    YanıtlaSil
  4. Tek başına gittiğini varsaydım. Daha güzel oldu.. genel bir yanılgı var hep tek çıkmak can sıkıntısı ile eş değer tutuluyor. Oysa ne garip kalabalıklar içinde ki can sıkıntısının farkına varamamaları..

    kendine şiirler okuyup kendine şarkılar söylemek yahut ipe sapa gelmez aptal birinin seni çıldırtması yerine yolun sessizliğinin çıldırtmasını tercih etmeyenler.. Ne büyük aptallık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha fazla katılamazdım sanırım.. Yalnızken mutlu olabilmek bir lüks. Kendini seven insanlara verilen bir ayrıcalık. Dediğin gibi, başka türlü düşünmek tamamen aptallık..

      Sil
  5. furuğ ferruhzad şiirleri gibi bir nevi.. İyi geliyor ve bir o kadar acıtıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaninda sacma sapan bir insanin olmasi da boguyor. O daha kotu. Yalnizken yaninda dogru insan oldugunda neler yapabilecegini hayal ediyorsun. Yanlis insanin yaninda "bu mu lan" demektense, yalniz yalniz hayal kurmak iyi bence ;))

      Sil
  6. Aitlik duygum yok uzun bir vakittir. ait olduğunu düşündüklerin ile bu perspektifi daraltmak daha doğru olur. ayrıca yapacakların ve hayal ettiklerin dedin ya. öyle diğer insanların gözlerinde saçma gelen şeyleri yaparsın ne yapacaksın ki. :) bağırmak gibi yahut dans etmek gibi vs..

    işte tam o an iyi gelir ve acıtmaz. ve kimse hayal kurmanın gücünü anlamıyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...