9 Aralık 2013 Pazartesi

Sevdikleriniz için özel yılbaşı kartları - DIY

Azıcııkk kaldı yılbaşınaaaa! Sizi bilmem ama ben inanılmaz heyecanlanıyorum yılın bu zamanlarında. Sonunda bir yılı bitiriyorsunuz. Kayıplarınız, kazançlarınız her şey karşınızda. Ama bu dönemin asıl güzel yanı insanların hayallerini paylaşmak. Birileri daha çok kazanmak, birileri aşık olmak, benim gibiler hem özgür olmak, hem çok kazanmak, hem aşık olmak.. Ohooo istiyor da istiyor ;) Ben sevdiklerimin dileklerine biraz olsun destek olmak için sıvadım yine kolları.. ;)

Yılbaşı kartlarını hatırlar mısınız? Mailler, smsler, facebook aman aman popüler değilken, sevdiklerimin yüzünü güldürmek için yılbaşında mektupların arasında kartlar gönderirdim. Geçenlerde yılbaşı için özel bir şeyler bakınırken www.minieco.co.uk ile karşılaştım. Üç boyutlu kartlar için bir çok tasarım var. Siteden ana kuralları öğrenince başladım kendimce tasarımlara. Üşenmeyin, çok basit aslında :))


Herhangi bir kağıda çizim yapabilir ya da beğendiğiniz herhangi bir resmi bir kağıda yapıştırıp kartınızı hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey kesimleri orantılı yapmak. Ben renkli a4 kağıdını ikiye katladım ve yarısını kullandım. Ölçüyü en kolay ikiye katlayıp elde edebilirsiniz. Yarım kestiğiniz kağıdı da ikiye hafiften katlayıp resminizi kağıdın tam ortasının 2cm civarında altına gelecek şekilde yapıştırın. Aşağıdaki birinci resimde imgenizin yanındaki mavimsi çizgiler kağıdın orta yerini ifade ediyorlar. Bu bölüm ve imgenizin üstündeki çizgi kıvırılacak alanları gösteriyor. Bunun dışında kırmızıyla çizilmiş bölüm imgenizin etrafında kesmeniz gereken bölüm. Eğer imgenizi kağıdın ortasının 2cm altına yerleştirdiyseniz, imgenizin üstünde bırakacağınız ufak bölümü de 2cm yapmalısınız. İkisi imgenizin dışa çıkıklığını belirleyecek alanlar. Orantısız olurlarsa kartınız tam da istediğiniz gibi olmaz. Kesilmesi gereken bölümü ister makasla ister keskin bir maket bıçağıyla kesebilirsiniz. Kırmızı olan yerin dışını kesmek yok ;)

Kestikten sonra ikinci resimde gördüğünüz gibi kağıdı kıvırın. İmgenizi kesilen kağıttan ayırın, önce dışa doğru üst tarafı sonra içe doğru alt tarafı kıvırın. Yarım kağıdı tamamen kıvırın ve açın. Taa taaaaaamm.. Üçüncü resim karşınızda ;))

Dışı için farklı bir renkte kağıdı aynı boyutlarda kesin. Biraz önce imgenizle ikiye katladığınız kağıdı bu dış kağıdın içine yerleştirin ve yapıştırın.

Aşağıda farklı bir içi görebilirsiniz. İç olarak hazırladığınız kağıdı uhuyla dış kağıda yapıştırıyorsunuz.

Bu kadar basit işte ;)) Sevdiklerinizi sevindirmek için sadece ve sadece size ait kartlarınız hazır ;) Benimkiler daha bitmedi. Özel notlar da olacak tabii ki içlerinde ;)


İkea'nın ünlü düşünürleri "yaratıcılığı teşvik etmek lazım" demiş.. Çok haklılar. Bence sevdiklerinizi mutlu etme isteği en büyük teşvik ;) Hadi mutlu edin onları ;))


Şimdiden çooooookkk güzel bir hafta diliyorum size.. ;)

Buket

25 yorum:

  1. çok güzel
    sana da iyi haftalar

    YanıtlaSil
  2. Yaaw senin ve Özlem'in böyle çalışmalarını görünce leeyn diyorum Allah yetenek dağıtırken ben ne yapıyordum acaba merak ediyorum.. Hiç el becerim yok ya, 2 yıl önce kanaviçe yapmaya başladım onu da yapamadım zaten 2 yıl oldu, sıkıldım :DD
    Harikasın Buukeeeeet, mutluyum-mutlusun-mutluyuuuuz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzuuuummm :)) Sen istesen bunun bin kat güzelini yaparsın bence ;))
      Parolamız oldu bu :)) mutluyum-mutlusun-mutluyuuuuz :))))

      Sil
    2. Vallahi DIY falan anlamam ben. Gittim size noel kartlari sectim ve yazdim karaladim postaya verdim. Sana ve Dondurma Delisine ;)

      Sil
    3. Yavrucum asıl önemli olan düşünülmek :)) Çooookk teşekkür ederiizz kuzuuucuumm :))

      Sil
  3. Diğer ünlü IKEA düşünürü benRaif 'de bu fikir çok güzelmiş, derhal yürütülmeli demiş :D Esinlenmeli de diyebiliriz tamam öyle daha kibar olucak sanırım :)

    Bu kadar gevezeliğin üstüne asıl söylemem gerekenleri söyleyip gidiyorum, eline gözüne yaratıcılığına sağlık, çok güzel olmuşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ünlü İkea düşünürü ;)) İkea diyince direk aklıma sen geliyorsun zaten ;)) Yasaşşııınn ikeaa diyor sevgiler saygılar diyorum ben de ;))

      Sil
  4. ehehe, çok sevimli şeyler çıkıyor ortaya da bunları dahi beceremem ben o derece yeteneksiziiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşeniyorsundur kesin yoksa bunlarda yetenek gerektiren çok bişi yok :)

      Sil
    2. eheh :) hiyç beceremiyorum cidden :)) üşenmek değil hediyelere bayılırım. Alırım sürekli :)

      Sil
    3. Başkalarından mı başkalarına mı peki? ;))

      Sil
    4. Anlamadım :)

      Sil
    5. Hediyeleri başkalarına mı alırsın yoksa başkalarından mı alırsın demek istedim :))
      Gözünü sevdiğim Türkçe ;))

      Sil
    6. Eheh, yalnızca ben alırım. Pek hediye gelmez bana :)

      Sil
    7. İnsanları mutlu etmeyi seviyorsun demek ki ;)) O da güzel bişi :)))

      Sil
    8. Evet çok seviyorum bunu. Ne olursa olsun hep bunu istedim.

      Sil
  5. Merhaba:)
    ne güzel kartlar..
    mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da merhabaa vee çok güzel haftasonları :)

      Sil
  6. çok şeker görünüyor bunlar amaaa:)) şekerleme gibi canı çekiyor insanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürlerr..
      Hayydii yaapp yaaap o zaman sen de :)) Sevdiklerinle paylaaaşş hayddii :))

      Sil
  7. ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) Erkekler için de bişiler yapmak lazım bu bloğa. Bi maç yorumu, araba resmi mesmi falan :)) Gün geçtkçe daha da kız işi oluo bloğum :s

      Sil
  8. Cok guzeller ellerine saglik
    Mutlu haftasonlari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook Çoook teşekkür ederiim.. Sana da iyi haftalar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...