21 Mayıs 2014 Çarşamba

Güzel rüyalar..


Ne görüyorsunuz bu resimde?

Ben huzur görüyorum. Ben sevilen ve seven bir hayat görüyorum. Elleri iğne darbelerinden sertleşmiş belki biraz.. Ama yüzündeki gülümsemenin hiç değişmediği birini görüyorum. Sanki kendine dikermişcesine neşeyle elbiseler diktiğini, belki o güzel günlerde giyecek olan kişi kadar heycanlanan bir kalp duyuyorum.. O kalbin sahibi gözlerini kapayıp o günleri olabilecek en güzel şekliyle izliyor.. Biliyorum..


Sanırım baktığınızda gördüğünüz şeyler sizi siz yapan şeyler.. Yok mu kötü manzaralarım? Belki bencil, belki kötü niyetli insanların yarattığı.. Çok var.. Hele ki günümüzde, hele ki etrafımda.. Varlıklarını biliyorum da.. Bakmıyorum o tarafa çok fazla. Ne kadar bakarsam o kadar onlara benzeyebileceğim korkusu "bakma sakın!" diyor çoğu zaman. Hem sonsuza kadar görmeyeceğini bildiğim gözlerimi o tarafa çevirerek haksızlık etmek istemiyorum onlara. Daha iyisine odaklanıyorum, güzellikleri görüyorum..

“Kaçıyorsun yani” diyorsunuz belki..
“Hayır” diyorum. "Sadece hayatımda yer vermiyorum."
“Ne yani 3tl’lik pembe gözlüklerin var takılıyorsun yani” diyorsundur belki şimdi de..
“Yok, ama sence de hayat sadece pembe tonlarındayken çok sıkıcı olmaz mıydı?” diyorum.

Benim pencerem renkli olmalı.. Benim pencerem lüks apartmanlar arasındaki kaldırımlarda kendiliğinden çıkmış yabani papatyları görüyor olmalı mesela.. Benim pencerem hava kokmalı... Tertemiz.. Bedava.

Zor değil.. O bembeyaz uyku tulumunun arkasında ne markası, ne de yanlarında cepleri var.. Ama onun sardığı bedeninde bir kalbin var. Sana bazen sessiz sessiz, bazen çığlık çığlığa yapman gerekenleri söyleyen bir kalbin. Sayesinde kilometrelerce uzakta olsalar da, bir “özledim” ile yanına getirdikleri, sarılmana, koklamana, onlarla en güzel anlarını tekrar tekrar yaşamana izin verebilecek kadar büyük bir kalbin var.

Kirletme. Ne kötü insanların düşünceleriyle, ne de onların seni bir o yana bir bu yana itmeleriyle kirletme. Düşünsene bir kalbin tertemiz olmasıyla neler değişebilirdi. O kalbe bir kaçı, bir kaçına diğerleri özenseydi... 

Uykum geldi ya, yine gözlerim açık hayal meyal yazıyorum.. 

Aslında hala inanıyorum. 

Güzel rüyalar..

8 yorum:

  1. günaydın
    özen:) evet püf noktası:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı, benim pencerem hava kokmalı tertemiz..
    ve kirletmesin diğerleri de kalbini :)
    günaydın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederiiim.. Çok geç oldu biliyorum kusura bakmayııınn.. :)

      Sil
  3. bu yazı sonki yazdığım yazıdan sonra daha anlamlı okundu.

    YanıtlaSil
  4. Çoook teşekkür ederiiim.. Çok geç oldu biliyorum kusura bakmayııınn.. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...