23 Haziran 2014 Pazartesi

Eski gömlekten yeni ceket - DIY

En sevdiğim şeydir kıyafetler üstünde oynamak. Küçükken de annemin dolabına girer beğendiğim şeyleri keser kendime uyarlarmışım. Arada anneme hiç sormadan sevdiği bluzları da kesip biçtiğim olurmuş. Büyüdüm ama değişmedim.. Sadece artık annemin dolabına daha çok saygım var, sormadan dokunmuyorum eşyalarına. Tabii bunda küçükken popoya yediğim darbelerin de etkisi yok değil ;))

Son zamanlarda kimono benzeri bol ceketler çok moda. Hem şık duruyorlar hem de içinde aşırı rahat ediyorsunuz. Eski gömlekleri bu tip ceketlere çevirmek inanılmaz kolay. Böylece hem desenlerini sevdiğiniz ama tipini artık beğenmediğiniz gömlekleri değerlendirmiş oluyorsunuz hem de moda diye iki kumaş parçasına dünyanın parasını vermiyorsunuz ;)) 



Öncelikle gömleğinizin düğmelerini maket bıçağıyla söküyorsunuz. Eğer makas kullanacaksanız kumaşa dikkat edin. Yoksa minik delikler açabilirsiniz kumaşınızda. Düğmeleri söktükten sonra orantılı bir şekilde gömleğin kenarlarını içe kıvırın. İçe kıvırma işlemini orantılı yapmanız önemli. Aman dikkat.



İçe kıvırdığınız yakanın ucunu kesin. Önce yaka bölümünü sonra gömleğin içe kıvırdığınız ön tarafını baştan aşağı dikin.



Gömleğin kollarını dirsek hizasında kesin. Kesilen kenarları daha sonra kumaşın akmaması için içe kıvırın ve dikin. Ceketiniz neredeyse bitti.. ;)



Dikişler bittikten sonra ceketin tam tipinin çıkması için ütüleyin veeeee ceketiniz hazır ;))



Annenizin eski gömleğinden kimono ceketinizi güzel günlerde giyiniz sevgili yaratıcı kadınlar ;) Ben öyle yapmayı planlıyorum ;))

Buket

13 yorum:

  1. cooooooooook guzel olmus buketciiiiiim.demekki neymis eski seyleri atmiyor degerlendiriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen devir ekonomi devri Aylincim ;))
      Artık benim için Adsız = Aylin ;))

      Sil
    2. vay arkadaş sende öğrendin aylinin adsız olduğunu =D

      Sil
    3. merhaba sonsuuuuuuuuzzzzzzzz

      Sil
  2. canim benim, baskasini da benimle karistirma haaaa <3

    YanıtlaSil
  3. Buket dige birisi vardi goren varmi?bir abisi vardi onun dugunde sonra hep burda olucakti.ben goremiyorum da gorurseniz geri donmesinini istiyoruz onu iletin lutfen)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yettim yetttiimm.. Al patlamış mısırını, bi sürü aşk filmi getirdiim ;))

      Sil
  4. ayy elinize, zihninize sağlık ama yakayı nereden nasıl kestiğinizi tam kestiremedim :[ bir de elde diksem olur mu ben bunu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gömleğin yakalarını nasıl şekil vermek isterseniz içine doğru kıvırıp, iğneleyip kesebilirsiniz. İsterseniz yakayı tamamen çıkarın.Mesela ben bugün bir tane daha öyle yapacağım :))
      Beğenmenize o kadar çok seviniyorum ki.. :)) Teşekkürleerr.. :)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...