22 Eylül 2014 Pazartesi

#HayatEnÇokGezinceGüzel - Fethiye, Yamaç Paraşütü

Sizin listeniz var mı? Hani şu ölmeden önce kesinlikle yapmanız gerekenler listesi.. Benim çok da uzun olmayan bir listem var. Baktım günler sadeleşiyor, anlamsızlaşıyor, hemen "ohooo daha yapacağın çok şey var, sakın koy verme kendini" diyorum en tehditkar sesimle. Listem sağolsun kendime geldiğim çok oldu. Maddelerin bazıları bana meydan okuyan, bazıları bana cesaret veren ama çoğu benim ben olmama neden olan şeyler. Örneğin sevdiklerimle çıkıp sahilleri dolana dolana tatil yapmak, yollarda olmak, bir süre hiç düşünmeden yaşamak da bir maddeydi. Tıpkı yamaç paraşütü yapmanın maddelerde olduğu gibi.. ;))

Tatil planımızın son durağı Fethi'yeydi. Yani yamaç paraşütünün merkezi. İlk gelişimde zaten bu fırsatı kaçırmıştım, ikincisinde kaçırmam mümkün bile değildi. Gittik hemen konuştuk firmalarla. Dedim ya Fethiye bu işin merkezi. Firmaların hepsi profesyonel, kurallar dahilinde uçuşlarını gerçekleştiriyorlar ve çok da yoğunlar. Çoğu firmayla konuştuktan Gravity firmasıyla uçmaya karar verdik. Firmayı şu ünlü videoyla hatırlarsınız belki ;)

Baba dağından yapılan uçuşlara talep çok, eğer böyle bir planınız varsa gider gitmez rezervasyon yaptırın yoksa yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Uçuş fiyatları genel olarak 230-270tl arasında. Buna ek olarak  sigorta için çekilen video ve resimleri almak istiyorsanız onlar da 120-150 tl arasında. Video ve resim ücretlerini pilotunuzla (eğer onlar pilotsa tabii) görüşüyorsunuz. Acentalar kesinlikle karışmıyorlar. Toplama baktığınızda biraz tuzlu gelebilir ama inanın mükemmel  ve kesinlikle unutmayacağınız bir deneyim. Yahu nelere paralar harcıyoruz, yok kızları tavlamak için lüks yerlere akıtılan paralar, yok erkekleri tavlamak için kuaföre akıtılan paralar.. Yaşadığınızı hissetmek için birazcıcık para harcamışsınız çok mu? ;))



Uçuş günü dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var.
* Hafif şeyler yiyin. Deli gibi tokken çıktığınızda  bir de heyecanın etkisiyle yediklerinizi tekrar görebilirsiniz. Aman dikkat ;)
* Ayağınızdan kesinlikle çıkmayacak ayakkabılar giymek zorundasınız. Terlik babet olmuyor, spor ayakkabı, bez ayakkabılar daha uygun.
* Biz düşer diye düşünüp güneş gözlüğümüzü almadık. Siz bu hatayı yapmayın. Gözlüğünüzü alın.
* Yukarı çıkarken telefonunuzu yanınıza almanıza izin yok. Eskiden varmış ama bu sene gelen yasayla kaldırılmış. Benden söylemesi.
* Eğer korkuyorsanız, pilotunuza artistik hareketler yapmamasını kesinlikle tembihleyin. Yani yok ben korkmam, erkek adam korkar mı gibi iddialarınız varsa bu yükseklikte ters dönebileceğiniz bile hareketler var. Yukarıda bahsi geçen videoda amcamızın başına hep o yiğitliği dert olmuş ya zaten ;)
Uçuş gününüzde Gravity'nin çarşıdaki merkezinde buluşup, sahilin en kenarında, yerin altındaki yerine gidiyorsunuz. Yerleri benim çok hoşuma gitti. Yerin altında ve profesyonel tavırları biraz ajan xy moduna sokuyor sizi. Oluşturdukları listeyle sizi çağırmaya başlıyorlar. Pilotlarla birlikte servise biniyor ve Baba dağının korkunç virajlarını sıyıra sıyıra 20-25 dk süren bir yolculuktan sonra dağa çıkıyorsunuz.  İlk dağa çıktığınızda iç sesiniz "hass... iyi halt ettin seni gerizekalı!!" diye bağırabilir. Benimkinin bağırışları yüzüme yansımış olacak, pilotum hiç uzatmadan beni hazırlamaya başladı. Ben daha "hey dur ne oluyoruz" bile diyemeden son kontrolü yapan adamla gözgözeydim. Bi de utanmadan korkuyor musun demez mi? "Yok yeaa ne korkucam" diyemiyorsunuz, yani deseniz de yemezler ;))

Yüzümden de anlaşılabileceği gibi, "şey birazcık beklesek mi, önce bunlar atlasa mı" diyorum :)) Bir de atlayacağımız yer gösterilince kaçmak için yer aramadım değil ;)) Bakınız hemen arkamızdaki uçurum..

Sırtınıza kaplumbağa gibi koltuğunuzu yükledikten sonra pilot kendini size bağlayıp, hiç uzatmadan yürümeye başlıyor. Siz de onunla iki adım atana kadar paraşütünüz şişiyor ve tamamen ayaklarınız yerden kesiliyor. İşte tam bu esnada çığlık çığlığa  yamaçtan aşağı süzülüyorsunuz ;)

Düşme hissi hiç yok. Benim en çok korktuğum kendimi bir an boşlukta hissetmekti. Sanki ayağınızın altında kocaman bir ekran var ve siz onu oturduğunuz yerde izliyormuşsunuz gibi. Ah çayım olacaktı ahh ;)


Yarım saat civarında süren uçuşunuz boyunca ölüdenizi resmen görüyor ve bir kez daha aşık oluyorsunuz. Rengarenk gemilerin oyuncak gibi duruşu, sahilin, denizin güzelliği, insanların minicikliği..

Aaa bu arada kesin birileri pis pis sırıtıp "anaa resmen adamın kucağında ya lan" diyebilir. Malum yurdum insanı illa olayın en alakasız yerlerine dikkat eder. Uçuş sırasında pilot ile sizin aranızda uygunsuz hiç bir temas olmuyor. Bir önceki resimlerde de gördüğünüz gibi altınızda koltuk gibi kocaman bişi var ve siz pilotun kucağına değil, pilotun da bağlı olduğu koltuğa oturuyorsunuz. Sonuç olarak için rahat olsun yurdum insanı ;)


Aşağı indiğinizde sağ sağlim indiğinize dair resimleriniz de çekiliyor ve pilotunuzla Gravity'nin  yer altındaki merkezine gidiyorsunuz. Hem nefesleniyor, hem de resim ve videolarınıza bakıyorsunuz, eğer beğendiyseniz alıyorsunuz. İstemiyorsanız sadece sigoratanızda kullanılıyor. Benim pilotumun adı Ziya'ydı. Uçuş sırasında heyecandan birazcıcık fazla çığlık atmış, hatta birazcıcık da fazla konuşmuş olsam da bana gayet iyi dayandı. Hem efendiliği hem de profesyonelliği sayesinde hiç korkmadım. Tekrar teşekkürler Ziya bey:) 

Gerçekten yaşadım demek istiyorsanız alın size mükemmel bir fırsat. Fırsat yaratın, atlayın arabanıza bol bol gezinin.. Bizim Dalyanda başlayan tatilimiz Fethiye'de son buldu. Daha nice tatil planları yapacağımızdan, hepsinde garip garip eğlencelikler bulacağımdan eminim.. Ama yamaç paraşütünün yeri hep ayrı kalacak. Aa bu arada videoları da merak edenler için link .. Hadi size iyi seyirler ;))

8 yorum:

  1. Allahımm bunlar ne güzel fotolar bayıldım!!
    Süpersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim... Manzaradan fotoğraflar güzel olmuş. Çok da eğlenceliydi, yüzüme yansımış :))

      Sil
  2. Ah o parasutte ben de olsaydim...gok yuzune yol alsaydim viz gelirdi her sey inan bana....Ahhhh ahhhhhh gelde bu manzarayi kiskanma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl o yükseklikte hissettiklerin mükemmel.. Her şey çok minik, önemsiz gibi.. Pek güzel pek ;)

      Sil
  3. Yurdun insaninin dikkatini cekmedi desem yalan olur :) Icim rahat etti, belki bir gün bana da denemek nasip olur.

    Resimler müthis,manzara harika....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firsat olursa kesinlikle denenmeli bence de ;)

      Sil
  4. harikasınn hiç denemedim, o boşluk hissi yukarıdan yeryüzüne bakmak tarifsiz olmalı...
    yükseklik fobim var ama burdur gölünün yakınında gezerken yanımıza inen paraşütçülere çok imrendiğim doğrudur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de vardı.. Mesela uçakta falan yanımdakinin kolunu kangren edecek kadar sıkmışlığım olmuştur.Ama burada korku yok. Şımarıklığına çığlık atmışlğım var ama şimdi düşününce hiç korkulacak bişiyi yoktu :)) Yapılmalı yapılmalı ;))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...