4 Ekim 2014 Cumartesi

Yerden manzaralar, düştüğün yerden.

Bugün düştüm. Evimin tam çıkışında. Onca insanın da tam gözünün önünde. Önce ellerim, sonra dizlerim yere sertçe çarparak düştüm hem de.


Yerle buluştuktan bir iki saniye sonra ayağa kalktığımda içimde sadece haykırma istediği vardı. Düştükten, takıldıktan sonra salaklığına dakikalarca gülen ben, bu sefer yumruklarımı sıktım. İçimdeki haykırma istediğini bastırmak için yaptım bunu. Haykırsam ne söylerdim acaba? Belki “o kadar kolay vazgeçeceğimi mi sandın” diyebilirdim. Başına ve sonuna bir iki çığlık da eklerdim.

Bazı günler bekledikleriniz tam elinize geçtiğini düşündüğünüz anda, dönüp naniği çeker. İşte tam da o günlerde hayatınızın geri kalanını nasıl geçireceğinizi belirleyen iki çıkış yolu belirir önünüzde. Birinde çözümler kabullenmeyle başlar. Biraz göz yaşı, güveninizden koparılan kocaman bir parçayla sizden geriye kalanı kabul eder, sızlanmalarınızın ardından devam edersiniz. Sorun bir süre rafa kaldırılmıştır. Şanslıysanız yakın zamanda, seçenekleriniz karşınızda tekrar belirir. Kim bilir, belki yine düşmüşsünüzdür.

İkinci yol çığlık çığlığadır. Dışardan sessizliğin hüküm sürdüğü, ruhunuzun çığlık çığlığa olduğu bir yol düşünün. Kabullenemezsiniz. Nasıl, neden soruları o kadar sorulur, derinlere o kadar inilir ki kendiniz sandığınız kabuğu derinizi soyarcağına parçalarsınız. Sertleşirsiniz. Güçlenmek bunun neresidir bilemem. Ama denersiniz, bir daha, bir daha, bir daha.. Şanslıysanız ulaşırsınız. Şanslıysanız yakın zamanda, seçenekleriniz karşınızda tekrar belirir. Kim bilir, belki yine düşmüşsünüzdür.


Dedim ya ben bugün düştüm. Sol elimde izini bırakacak bir düşüştü. Bir kaç saniye sonra kalktım, ellerimi sıkı sıkı yumruk yapıp koşarcasına yürüdüm. Durduğumda olduğum yerde çimlere bıraktım kendimi. En sevdiğim çim kokusu kapladı etrafımı. Sonbaharın en sevdiğim renklerinin arasından şekillerini yorumlamaya çalıştığım bulutlar belirdi gözümün önünde. Ve her şey sessizleştiğinde kendime sordum. “Şimdi sen hangi yola gideceksin?” diye.. 
01.10.

16 yorum:

  1. bu nasıl sadelik,bu nasıl etkileyici anlatımdır.can acısını şekilden şekile sokarak,dupduru karşımıza çıkarmaktır.çok beğendim yazını.
    elbet bi yol seçilir,
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Her zaman seçimler çikıyor karşımıza umarım bizi iyi bir yere götürür.

    YanıtlaSil
  3. peki soruyorum "Simdi sen hangi yola gideceksin?"

    YanıtlaSil
  4. Sanirim onu zaman gostericek.. :)

    YanıtlaSil
  5. düşüşler her defasında yeni bir farkındalığa bırakıyor bizi. Ya da şöyle diyorum ben, işaretleri birleştir mesajı al, yaşadığın işaretleri gör, değerlendir, es geçme.. belki farkında olmadığın ama hep var olan bir başka yolu da sana anımsatmak istiyordur..
    o yüzden kalk ve bir daha bir daha hayata şarkını dinlettirmekte ısrarcı ol..
    çok iyi bir yazıydı<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim şarkımızı söylemiş hemen.. Gerçekten bazı günler zor.. Ama geçiyorlar, daha iyileri geliyor dediğin gibi.. Şimdi kalktım mesela. Hatta daha da güçlü kalktım bile diyebilirim..
      Varlığın için çok teşekkürler..

      Sil
  6. Kendi Yolumda!

    Cok cook guzel yazmissin her kelimen yazina oyle guzel oturuyor ki seni okumak cok guzel kuzumm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzuumm... Hemen açtım şarkımızı.. Yanımdasın gibi, çok güzel ki.. ;)

      Sil
  7. Hayat, hangi yola gitmemiz gerektigini hatirlattigi zamanlarda cok daha guzel :)

    http://yeserenyaprak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayata uçan tekme atabildiğim zamanları tercih ederim.. :)

      Sil
  8. çikileta yermisin =) ben düşünce birden yerden kalkmıyorum, yerle haşır neşir oluyorum, çevremde birileri varsa ilk başta korkabiliyorlar ama güldüğümü görünce rahatlıyorlar, ben düşen birini görüncede dayanamam gülerim malesef =D uff olmuşsun sen ^-^
    Neden düşeriz ? kalkmayı öğrenelim diye demek isterdim ama yer çekimi yüzünden kikikiki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kocaaa gün yüzümü en çok güldürün şu yer çekimi yorumu oldu ;)
      Bi de çikeletaa alsam fena olmaz ama ;)

      Sil
  9. İnşaALLAH seni en güzele götürecek en kısa yolu seçersin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok çok teşekkür ederim.. Ben de aynı şeyi umuyorum. ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...