29 Kasım 2015 Pazar

Reçinee... Yani 100 kat vernik (#DIY)

Geçenlerde instagramda Amerika'daki bir kızın evini nasıl atölyeye çevirdiğini, reçineyle neler neler yaptığını görünce nasıl özendim anlatamam.. Kızımızın bloğu HelloHalsted. Ürünlere bakınca hemen bende yapacağım diyeceğinizi bildiğimden en kısa zamanda en kolay bulunabilir malzemelerle neler yaptım bir görün istedim..


Kızımız reçineyle kurutulmuş çiçekleri buluşturup harika takılar yapıyor. İnternette reçine diye aradığınızda yeterli bilgi bulmanız çok zor. Yani benim bildiğim reçine ağaçlardan çıkan balımsı bir sıvıydı. Meğersem bunun kimyasalı da varmış ve ahşap boyamada 100 kat vernik diye geçiyormuş. Bu ürünü üst üste sürdüğünüzde size cam gibi sert bir kalıp oluşturuyormuş. Ben Ankara'da Moda düğmeden aşağıdaki ürünü aldım. Fiyatı bile yapışık hala ;)) Kutu içinde iki şişe bulacaksınız. Bunları sert bir kaba (kabı daha sonra kullanamayacaksınız, atabileceğiniz bir kap seçmenizde yarar var) aynı ölçüde ekleyip bir beş dakika falan karıştırmanız gerekiyor. İkisi de beyaz renk olduğundan "temem ya karışmıştır" demeyin, karıştırın. :)



Kızımızın websitesinde genel olarak minik çiçeklerin nasıl da güzel durduğunu görmüşsünüzdür. Malum havalar soğuk olduğundan o çiçeklerden Ankara'da bulmak zor. Ben de daha önceden kuruttuğum çiçekleri serdim masama dağıttım ortalığı. Bu arada kızımız çiçek kullandı diye illa çiçek olacak diye bir şey yok. Ben reçinenin içine resimler ekledim mesela.. Resimlerde tek dikkat edilmesi gereken şey resimin sıvıyla birleştiğinde bozulmayacak kalitede olması. Gazete kağıdı bunun için hiç uygun değil mesela. Ben resimleri fotoğrafçıda çıktı alıp, minicik kesip üzerlerine reçine döktüm. 

Yukarıdaki kolye uçlarını da Ulus'taki Suluhan çarşısından aldım. Tanesi 1 -2 TL. Yani düşük masraflı bir deney benim ki ;)) 

Reçineyle ilk kez muhatap olduğum için her aşamayı resimleyemedim. Kısaca yaptığım şey, resimleri ya da çiçekleri kolye uçlarına yerleştirip reçineyi üzerlerine damlatmak oldu. Biraz zaman geçince tekrar reçineyle üzerlerinden geçip daha pürüzsüz gözükmelerini sağladım. Reçine deyip geçmeyin kuruması neredeyse 2 gün. O iki gün hiç dokunmamanız gerekiyor. 

Sonuç mu ne oldu?  

Tamtarataamm... taratam tamtarataaaamm... 
(davul sesini yazıya dökemedim ama anladınız siz;))  






Annemle babam... Şu an boynumdalar..







Bunları evdeki buz kalıbında yaptım :) Önce buz kalıbına elimde kalan reçineleri doldurdum üzerlerine de bu minik resimleri koydum. Arkalarına kilitli iğne yerleştirip broş olarak kullanacağım ;) Broş olarak kullanmam diyenler emojiler yapıp buzdolabına magnet yapabilirler.


Veee annemle kendime hazırladığım yüzükler... 

Tamam belki kızımızın ki kadar mükemmel olmadılar.. Ama ben yaptım ya bunları, ellerimle hani.. Sanki pek değerliler.. :)) 

Çok basit, azıcık masraflı, yaratıcılığınızı kullanarak daha neler neler yapabileceğiniz güzel bir şeymiş reçine yani 100 kat vernik. 
Neyse çok bile konuştum sanki.. 
Hadi herkese güzel bir pazar olsun ve yeni hafta olabilecek en güzel sürprizlerle başlasın..  Bu da benden size gelsin.. ;) 




24 yorum:

  1. aa çok çok güzeller:) Güle güle kullanın. aklıma düşürdünüz şimd:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.. Hadi siz de deneyin.. :))

      Sil
  2. Bu bahsettiğin kolye ve yüzükler sanırım :)
    Cok güzel olmuş, sade ve şık. Çook beğendim. Ben yapılışını anlamadım tam olarak (kafam basmıyor bu işlere, canlandıramıyorum) video çeksen ne güzel olurdu haniiii :)) yada fotograflarla adım adım :)
    Ben şöyle anladım, bi anlatıyım, doğru mu bakalım. Yüzük aldın, üstüne çiçeği koydun, üstünde o karışımı sürdün. Kuruyunca üstü pürüzsüz mü oldu nasıl oldu ne ile sürdün? Sen gel bana en baştan anlat şu işi be kuzum yoksa bildiğinide unutturucam ben sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahha kuzum benim yönetmenim olsa ne videolar çekicem ama ne yazık ki yok :)) Bak şimdi şöyle oluyor. Boş kolye ucunun içine bi damla reçine damlat, üstüne resmi koy, üzerine damla damla reçine damlat. Zaten reçine yoğun kıvamlı bir şey, sen damlattıkça dağılmıyor etrafa toplanıyor, yuvarlaklaşıyor olduğu yerde. Bir kaç saat sonra bi damla daha damlatıyorsun bu sefer de pürüzsüzleşiyor. :)) Sen gel Ankara'ya birlikte yaparız biz :))

      Sil
    2. Evet en iyisi bu galiba :) Ben yüzükleri çok beğendim. Anneciin ve babacıının kolyesi de çok güzel.. El emeği işte, en güzeli, en özeli..

      Sil
    3. Anlaştık o zaman.. Bizim evde yapıcaz ama seninkileri. Bol köpüklü kahve tarçınlı havuçlu kek eşliğinde hem de ;)))

      Sil
  3. Yüzükler çok güzel olmuş :) sevgili yesimdedinin sayfasındaki yorumunuzu gördüm geldim Ankaralı bir bloggerı takip etmek istedim etkinlik yapıldığında haberleşmek adına :) instagram hesabınız varsa orda da takip edebiliriz birbirimizi escisemblog adım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi felaket kıskandım sizi, bir sonrakinde kesinlikle gelmeyi çok isterim.. Bu arada ekledim sizi. Instagram hesabım buketozmn. Haberleşelim yeni etkinlikleriniz için benim de sürprizlerim olabilir ;))

      Sil
  4. Ben de sizi takibe aldım iletişimimiz kesinlikle kopmayacak :) mutlaka birdahakinde birlikteyiz baharda düşünüyoruz yine mayıs gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper! :)) Mayısı iple çekiyorum o zaman.. ;))

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Bu acemi ürünleri. Hele bir bahar gelsin, rengarenk çiçeklerle neler yapılır neler alicim :)

      Sil
  6. Merhaba;
    Elinize sağlık çok güzel olmuşlar. İlk deneme için de şahane sonuç olmuş. Ben ilk denediğimde çok acayip olmuştu ama reçine iile uğraşmak çok keyiflidir. Karıştırma işi biraz uğraştırıyor ve ben her seferinde ay hangi şişeden ne kadar koyuyorduk derken buluyorum kendimi balık hafıza olduğum için:) Bu yüzüklerden ve anne babanızın olduğu kolye gibi bir kolye yapmak istiyorum ben de. Umarım başarırım:)
    Sevgiler çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de merhaba,
      Reçineyi benden daha iyi biliyorsunuz sanırım, siz bunlardan çok daha güzellerini yaparsınız. Ama en önemlisi zaten kendi ellerimizle yapmamız. Sizin elinizden çıkanların da çok güzel olacağından eminim..
      Çok güzel bir hafta diliyorum size.. :)

      Sil
  7. Çok çok çok güzel bunlar =)

    YanıtlaSil
  8. Uzun zamandır şu reçine işine merak sardım, bir türlü deneme fırsatı yakalayamadım. Şimdi sizin postu görünce gene hevesim debreşti. Ben bu işe de el atcam galiba. Bu arada daha önce keşfetmediyseniz Nihal erpedenin bloğuna da bakın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atın atıın.. Eminim güzel ama bir o kadar da değerli şeyler çıkar. :))
      Nihal hanımın bloğuna da bakıyorum.. Bakalım o neler yapmış :)

      Sil
  9. çok beğendim.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Puki hanim.Gercekten cok gizel seyler yapmissiniz.Adeta bir yuzuklerin efendisiyle recinelerin efendisi arasinda bi yerlerde goruyorum sizi.O kadar fantastik cekomastik ve estetik seyler gercekten.Sizi severek takip eder eeen kisa zamanda gorusmek ve su recineleri berabeeercene islemek uzere esenkalmanizi dilerim.Teyzemin evladiiii ellerine sagliiik operiiim :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah deli ya :)) Çok özledim uleeynn.. Teyzemin evladııı özledim diyorum :)

      Sil
  11. merhaba cok guzel olmus ellerıne saglık
    bırsey sormak ıstıyorum 1 tatlı kasıgı recıne koyup sertlestırıcı kac kac koymam gerek

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık süper olmuşlar:) Ben de şu sıra hevesleniyorum bu işlere.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...