9 Ağustos 2016 Salı

...

Yine sığınıyorum.. Size.. Tanımadığım bir sürü insana.

Daha yeni tanıştığım biri bana "bu kadar mutlu gözükmek zorunda değilsin" demişti. "Ama ben mutluyum" dediğimde, "o kadar şeyi üst üste gizleyip mutlu gözükmek mutluluk değildir" diye cevap vermiş, sonra da devam etmişti.. "Hem bu kadar güçlü olmana da gerek yok, bırak dünya arada tökezlediğini, üzüldüğünü, senin de kırılabileceğini bilsin". O onları söylerken yüzümdeki gülümseme bir an için solmuş ama sonra kendimi toparlamıştım, "ne saçmaladın velet" deyip gülüp geçmiştim..

Şimdi durup dururken aklıma geldi sözleri.. Gerçekten bu kadar güçlü olmama gerek var mı diyorum kendime. Hele ki aradığım şey kendimi bırakabileceğim, kendimi emanet edebileceğim bir insan ya da dostlarsa.. Hem nasıl bir insan böyle kalabalık bir yalnızlığın içinde güçlü olur? Kimsenin fark etmediği birinin güçlü ya da mutlu olmasının ne anlamı olabilir ki?

Sığınıyorum size.. Çığlık çığlığa fısıldamak diye bir şey varsa onu yapıyorum..

Sığınıyorum size.. Bir fincan kahve alıp ümit veren bir ses duymak istiyorum içinden..

Sığınıyorum size, çünkü kaybolunca kendi karanlığımda, bir çocuk gibi korkuyorum..

11 yorum:

  1. Tıpkı ben dedim kendinizi anlatırken ve size yakın hissettim.
    Evet, bu kadar güçlü olmaya ya da mutlu görünmeye gerçekten gerek yok. Ancak insanlar sizi öyle bilip tanıdığında ve bir an için üzüldüğünüzü anladıklarında anormalmişsiniz gibi hissettirebiliyorlar. Bazen kederin de insani bir duygu olduğunu; sinirlenmeye benim de hakkım olduğunu insanlara anlatma çabası içerisine girdiğimi fark ediyorum...
    Oysa ne gerek var tüm bunlara. İnsanım ve insanız sadece. Gerçekten kederli anlarıma şahitlik etmemiş insanlara mutluluğumun onlara düşen payını da yaşatmıyorum her zaman iyi göründüğümde.
    O yüzden "Korkma ben de buradayım" demek istedim. Kendi karanlığından korkarken de yalnız değilsin ☺️☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Korkma ben buradayım.."
      Başkası için üç kelime, 18 harf. Benim için dünyalar..
      Madem o kadar benziyoruz, o zaman hayat bizi korkutmadan söz vermeliyiz birbirimize. Birileri bu kelimeleri bir gün yüzüme söylediğinde, o insanları hiç bırakmayalım.. Hatta duyar duymaz hiç düşünmeden sarılalım onlara.. Ne dersin, var mısın? :)

      Sil
    2. Kesinlikle varımmm💕🌸☺️

      Sil
  2. Tamam arada tökezleyebiliriz, bir şeyler yolunda gitmeyebilir, kırılabiliriz, üzülebiliriz.. ama bu sözleri söyleyen kişiden de ben pozitif enerji alamadım. Haklı olabilir, hatta muhtemelen haklıdır da ama işin içinde biraz da kendi mutsuzluğunu bulaştırma isteği, başkalarının mutluluğuna katlanamama durumu yok mu bu arkadaşımızda? ( Yeni tanıştığım birisi dediğin kişiden bahsediyorum :) )

    Mutluluk bulaştırmak varken neden sadece mutsuzluğu bulaştırıyoruz gerçekten anlamıyorum. Birisi de gelip bak şuna buna sahipsin, bunlar için şükretmeli ve mutlu olmalısın demiyor. Demiyorsa geriye tek çözüm kalıyor, bu görev bana düşüyor :)

    Boşver! Seni kıran şeylere takılıp kalacağına, seni mutlu edebilen ufacık şeye takıl. Onu düşün. Mutlu olsun herkes, kimse mutsuz olmasın. Kırılmak uzun vadede hiçbir işe yaramıyor, ama mutlu olmaz uzun vadede çok işe yarıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook uzun zamandır buralara uğrayamadığım için cevap verememiştim, kusura bakma Raif.
      Bak ne yapalım. Sen bugün çık balkona, bilmem kaç yılın eeeenn büyük ayının fotoğrafını çek. Biz de bu kocaman evrende ne kadar küçük olduğumuzu, dertlerimizin de ne denli küçük, gereksiz olduğunu hatırlayalım.. Ne dersin? :)

      Sil
  3. Başkalarının sözleri her zaman dert olur. Mutlu olabiliyorsan, tabi ki hedef olursun, bunca mutsuz etrafında varken, bu yüzden çok takmamak gerek, kendi gerçeklerine kilit vurumaman gerek.

    YanıtlaSil
  4. Ne yana baksam aynı yüzler
    Ne yeni ne de yenileri
    Küçücük yüreğimle ben
    Size sığınıyorum

    YanıtlaSil
  5. yakından takipteyim sayfanızı..

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir yazı olmuş.
    SEO Uzmanı ile web sitenizi ilk sıralara çıkarın.
    SEO önemli bir konu.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...